Handels- och administrationsprogrammet

Vill du arbeta inom handeln? Är du intresserad av reklam? Vill du möta
kunder och ge service?

Handels- och administrationsprogrammet – för dig som:

• vill arbeta med människor
  • tänker dig ett serviceyrke
  • tycker om att sälja
  • vill lära dig om marknadsföring, reklam och kommunikation
  • funderar på att starta företag ​

Du som redan nu vet att du vill arbeta inom handel eller har tankar på att starta ett eget företag kommer att trivas på HA.

Nationell inriktning

Handel och Service
Inriktningen ger dig yrkeskompetens i att arbeta med försäljning, marknadsföring, butiksledning, inköp, kundservice etc. Du får lära dig att driva ett eget företag genom att själv eller i grupp bilda ett övningsföretag, Ung Företagsamhet. Mycket av kommunikation och handel sker idag via internet och du får även lära dig om näthandel och hur man skapar en hemsida på internet. Programfördjupningar erbjuds inom försäljning och marknadsföring.

Fortsatta studier och arbete

Efter gymnasiet kan du arbeta inom yrken som försäljare, inköpare, marknadsförare etc. Programmet kan leda till fortsatta studier – inom ramen för det individuella valet och val av fördjupningskurs ges du möjlighet att läsa de kurser som krävs för grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Gymnasial Lärlingsutbildning
På Handels- och administrationsprogrammet erbjuds du att gå gymnasial lärlingsutbildning i åk 2 och 3. Det innebär att minst hälften av skoltiden är förlagd på ett företag. Största delen av yrkeskurserna genomförs alltså på ett företag. Man skriver kontrakt mellan skola, företag och elev. Eleven erhåller även 1 000 kr extra i studiebidrag från CSN när man läser gymnasial lärlingsutbildning.

Nationell Idrottsutbildning
Handel- och administrationsprogrammet går att kombinera med Nationell Idrottsutbildning (NIU).

2018-05-17

Programmet finns på Park