Vård-och omsorgsprogrammet
(VO-College)

Vård- och omsorgsprogrammet (VO-College)

Vill du arbeta med människor inom vård, friskvård och omsorg? Vården behöver dig!

Vård- och omsorgsprogrammet för dig som:

• vill arbeta med människor inom vård och omsorg
  • vill få kunskaper om hälsa, ohälsa och funktionshinder
  • vill ha valmöjligheten att antingen börja arbeta direkt efter gymnasieutbildningen eller läsa vidare på universitet/högskola

Nationella inriktningar
Programmet har inga inriktningar men det finns programfördjupningar. Programfördjupning innebär att du får möjlighet att välja mellan olika kurspaket.

Fortsatta studier och arbete
Inom programmet kommer du att ges möjlighet att läsa kurser som förbereder dig för högskolestudier inom främst vård- och omsorg. Du kommer efter gymnasieutbildningen att kunna arbeta inom många olika yrkesområden t ex äldreomsorg, handikappomsorg, psykiatri och sjukvård.

Arbetsplatsförlagt lärande - APL
Minst 15 veckor av din utbildning kommer att vara arbetsplatsförlagd. Arbetsplatsen kan vara inom psykiatri, utvecklingstörning, demens eller sjukvård. Du kommer att följa en handledare på arbetsplatsen i det dagliga arbetet. Din kontaktlärare kommer också att besöka dig på praktikplatsen.

VO-college
Utbildningen är certifierat som Vård- och omsorgscollege. Detta innebär en nära koppling mellan skola och arbetsgivare med en garanti att utbildningen blir verklighetsanpassad och aktuell.

Nationell Idrottsutbildning
Vård- och omsorgsprogrammet går att kombinera med Nationell Idrottsutbildning (NIU).

2018-01-22

Programmet finns på Nola

Ulrika Holmgren
0660-889 43

Maria Forsberg

Informationsblad
Vård- och omsorgsprogrammetPDF

Vård- och omsorgscollege
Läs mer om Vård- och omsorgscollegeöppnas i nytt fönster som även anordnas för vuxna vid vuxenutbildningen.