Örnsköldsviks

Gymnasiet

Örnsköldsviks gymnasium erbjuder dig ett brett utbud av yrkesprogram, gymnasial lärlingsutbildning och högskoleförberedande program. Genom ett gott samarbete med det lokala näringslivet erbjuder vi aktuella utbildningar som är anpassade efter de behov av kunskaper som arbetsmarknaden efterfrågar. Som elev på Örnsköldsviks gymnasium kommer du att studera i moderna lokaler med utrustning av hög kvalitet.

På Örnsköldsviks Gymnasium studerar cirka 1700 elever och fokus ligger på dig som elev och dina behov. Vill du exempelvis läsa ditt modersmål eller identifierar du dig med något av de nationella minoriteterna är du välkommen att läsa modersmålsundervisning två dagar i veckan. Det finns även ett stort utbud av kurser du kan välja till ditt individuella val. För dig som vill studera och fortsätta utvecklas inom din idrott erbjuder flera av programmen möjligheten att kombinera dina studier med Nationell idrottsutbildning (NIU) och Lokal idrottssatsning (LIS).

Som elev på Örnsköldsviks gymnasium kommer du att ha närheten till centrum med stort utbud av mysiga caféer och trendiga butiker samt nöjen. Skolorna har bra bussförbindelser och ligger även nära idrottsanläggningar, spontanidrottsytor och för dig som är intresserad av friluftsliv har du naturen runt hörnet.

Varmt välkommen att söka till något av programmen på Örnsköldsviks gymnasium.