VVS- och fastighetsprogrammet

Är du en person som gillar hantverk, att skruva och meka samt är tekniskt lagd? Då kanske VVS och fastighetsprogrammet är något för dig.

VVS och fastighetsprogrammet passar dig som gillar att jobba praktiskt, både individuellt och i grupp. Under dina tre år kommer du att förberedas till ett yrke inom service där inte en dag är den andra lik. Både under din utbildning och efter examen har du stora möjligheter att själv anpassa vad du studerar och sedan arbetar med.

VVS och fastighetsprogrammet är kvalitetscertifierade av VVS Collage, branschens utbildningsnämnd, vilket garanterar dig som elev en riktigt bra utbildning, med bra lärare, praktikplatser och skolmiljö med stora och bra utrustade lokaler. Utbildningen kommer ge dig grundläggande kunskaper inom VVS som förbereder dig inför arbetslivet och de två lärlingsåren som du gör efter din examen. Programmet lägger stor vikt i att matcha utbildningen efter vad branschen söker och att bygga en relation mellan eleven och arbetslivet. Du kommer göra ALP-praktik två dagar i veckan under ditt andra år och Gymnasielärling (GLU) tre dagar i vecka under ditt tredje. Du kommer få extra studiebidrag under tiden du gör din GLA.

När du är klar med din utbildning kommer du ha en yrkesexamen inom VVS, samt en bra förutsättning att arbete med olika yrken som exempelvis VVS-montör, sprinklermontör och industrirörsmontör. Du kan även arbeta inom ventilation och kyla eller vara verksam inom vaktmästartjänster.

VVS- och fastighetsprogrammet tillhör skolenhet Örnsköldsviks Gymnasium Beta.

Gymnasiegemensamma ämnen 600 poäng

VVS gassvetsning rör
eller Engelska 6 100 p

Individuellt val 200 poäng
Här kan du välja att läsa kurser för att få
grundläggande behörighet för vidare studier
eller andra kurser som finns i utbudet.

Gymnasiearbete 100 poäng