Samtalsbyrån för unga vuxna

Samtalsbyrån för unga 16-30 år

Samtalsbyrån för unga är till för dig som är mellan 16-30 år. Efter en kortare ”utflykt ner på stan” så är vi nu tillbaka på Bergsgatan 9. Vi delar lokaler med Ungdomsmottagningen.

Aktuellt i höst!

Samtalsbyrån och Ungdomsmottagningen i Örnsköldsvik arrangerar tillsammans kursen ACT – att hantera stress och främja hälsa. Kursen riktar sig till dig som fyllt 16 år och vill förebygga stress och stärka välmående. Kursen startar 2 september och det kostar inget att delta.
Här hittar du mer information om kursinnehåll och uppgifter för anmälan.

Allmänt
Vi finns för dig som önskar någon utomstående att prata med eller att anförtro sig åt.

Du väljer själv vilka frågeställningar du vill få hjälp med. Du kanske mår dåligt? Har tankar och funderingar som du vill prata med någon om? Kanske känner du dig vilsen i tillvaron, utan tydlig inriktning i livet? Vi är till för alla inom målgruppen 16-30 år. All kontakt bygger på frivillighet.

Vi för inga journaler eftersom vi inte ger vård eller behandling, däremot ger vi råd och stöd. För att minnas vad vi pratar om mellan besöken gör vi korta minnesanteckningar. Besöken är gratis och vi har tystnadsplikt.

Uppdraget
Samtalsbyråns uppdrag är att hjälpa dig med dina tankar och funderingar innan de blir för stora och negativa. Vi är det naturliga steget före vårdens olika alternativ. Hos oss kan du få hjälp att ta reda på varför du känner som du gör, men även att hitta sätt att hantera det svåra, som exempelvis oro och ångest. Skulle det visa sig att det finns behov av annat stöd än det Samtalsbyrån kan erbjuda så får du hjälp att hitta detta eftersom Samtalsbyrån fungerar som en plattform som, vid behov, kan vägleda dig vidare.

Hur går det till?
Du behöver bara kontakta Samtalsbyrån för att boka tid för ett samtal. Enklast via e-post eller telefonsamtal. Vid det första besöket får du berätta vad det är du vill prata om, vi kallar det bedömningssamtal. Vi erbjuder ett lyssnande öra och inga problem är för stora eller små.

Uppdragsgivare
Samtalsbyråns huvudman är kommunens Elevhälsa (grund- och gymnasieskola). Verksamheten finansieras av Elevhälsan och via Samordningsförbundet även av Landstinget, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örnsköldsviks kommun. Samtalsbyrån hjälper dig gärna med information om och hur de olika verksamheterna kan hjälpa dig. 

Sidan uppdaterades

2019-07-29

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Samtalsbyrån
0660-887 95
Skicka e-post

Webbadress
www.ornskoldsvik.se/samtalsbyran

Besöksadress

Samtalsbyrån
Bergsgatan 9
891 34 Örnsköldsvik