Familjepeppen

Bild från reklamfilmen Tillsammans som visades på SF Bio i Örnsköldsvik 2016

Familjepeppen

Känner du att du som förälder skulle behöva fler verktyg i din föräldraroll?

I den frågan känner många igen sig. Alla föräldrar vill sina barn väl och många har mål som går ut på att barnen ska må bra och klara sig. Att barnen som tjugoåringar gärna ska ha en hög grad av psykisk hälsa, en trygg grund och god psykosocial kompetens. Det betyder en välutvecklad förmåga att vara tillsammans med både sig själva och andra. I tidiga år är det en förutsättning för att kunna lära – både i skolan och i livet, och det är det mest optimala ”immunförsvar” i förhållande till de oönskade riskbeteenden och faror som lurar.

Den tid föräldrar är tillsammans med sina barn har stor betydelse för att knyta an och skapa tillit till varandra. Det finns inga genvägar, det byggs över tid och med långsiktighet - som en investering, med framtiden i fokus. Du som förälder är så viktig och det finns verktyg, råd och tips samt mötesplatser.

Ta del av utbudet.

OBS! Portalen www.familjeppen.se fungerar ej men uppdateringar finns på www.ornskoldsvik.se/familjepeppenlänk till annan webbplats samt Familjepeppen på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Program Hösten 2019

Dela lika på ansvaret
Marie Björk, författare

Många småbarnsföräldrar vill dela på ansvaret, men misslyckas ändå. Marie Björk har skrivit boken ”Vi ska ha barn - handbok i jämställt föräldraskap”, och hon ger sina bästa tips för en mer kärleksfull och mindre stressig vardag!

Torsdag 24 oktober, Örnsköldsviks församlingshem, 18.00

Coach och supporter - att bli en kraftfull och självklar förälder!
Jon Moraeus, mental coach

Jon Moraeus kommer att berätta erfarenheter och utmaningar som han mött i sin profession som mental coach. Framförallt när det kommer till att hjälpa barn/ungdomar och unga vuxna att ge sig själv de mentala förutsättningarna för att klara det som står framför dem. Jon driver företaget Core excellent performence som vänder sig till artister och elitidrottare i världsklass. ”Trots min smala målgrupp så får jag en hel del förfrågningar av föräldrar om deras ungdomar och barn kan prata med mig om det som begränsar dem.”

Varmt välkommen till en kväll som kan göra dig och din familj ännu starkare mentalt inom allt från idrott till vardag.

Tisdag 19 november, Örnsköldsviks församlingshem, 18.00

Med reservationer för ändringar

After work

Familjepeppens After Work är kostnadsfri och det krävs ingen föranmälan. Vi reserverar oss dock för begränsat antal platser samt tillgång till mat, utifrån antalet deltagare kom kommer.

Dörrarna öppnas kl.17.15 till Örnsköldsviks församlingshem. Vi serverar en lätt middag från kl.17.30 och föreläsningen beräknas börja kl.18.00. Denna termin (HT19) kan vi tyvärr inte erbjuda barnpassning och beklagar detta.

2019-10-09

Linda Wernersson
Verksamhetsutvecklare

Material från tidigare föreläsningar

Att vara en närvarande förälderPDF
Att välja postiv kommunikation och uppfostra barn med god självkänsla. Carina Söderlund, Bilda

Hellre uppkopplad än avkopplad?PDFAnna Nygren, Ung Livsstil

Workshop del ett
Workshop i två delar: bygg din verktygslåda som förälder. Carina Söderlund, Bilda

Workshop del tvåPDF

Tipsa oss!

Vi tar gärna emot tips och förslag på ämnen och föreläsare till kommande After Work för föräldrar.