Du är här:

Träffpunkter

Samtliga träffpunkter håller stängt tillsvidare från och med 23 mars.

Beslutet är taget mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens rekommendation att personer över 70 år bör undvika sociala kontakter på grund av viruset covid-19.

Kommunens träffpunkter erbjuder gemenskap och aktivitet. Träffpunkterna är geografiskt spridda i kommunen, i de flesta fall håller vi till i samma lokaler som ett servicehus eller vård- och omsorgsboende och i några fall har vi andra lokaler. En stor del av våra besökare är givetvis äldre, men vi vill vara ett alternativ för alla daglediga. Vår förhoppning är att du ska kunna titta in och sätta guldkant på tillvaron- din egen eller varför inte även någon annans! Alla är välkomna till Träffpunkten.

På Träffpunkterna erbjuds gemenskap och ett varierat utbud av aktiviteter, till exempel musikunderhållning, bingo, kaffestund, kortspel, vävning, sång, gymnastik, studiecirklar, traditionsbundna fester. Vi välkomnar synpunkter och förslag på innehåll och försöker variera aktivitetsutbudet efter behov.

De flesta aktiviteterna på Träffpunkten är kostnadsfria, eftersom vi vill att alla ska ha råd att delta. Du får dock betala en mindre summa för kaffe eller annan förtäring. Vid underhållning/speciella aktiviteter förekommer även en mindre avgift, vi försöker informera om detta i förväg. Observera att de flesta träffpunkter endast kan ta emot kontanter.

Här kan du få veta mer om Träffpunkterna och deras aktiviteter.

Anhörigstöd

Anhörigstöd är en del av verksamheten på alla träffpunkter. I många fall indirekt, genom att du som anhörig vet att din närstående har något trevligt att sysselsätta sig med, ibland genom att du kan hitta en aktivitet som ni båda kan ha utbyte av. Om förutsättningar finns försöker träffpunkten efter överenskommelse även erbjuda en stunds avlastning för dig som vårdar din närstående i hemmet så att du till exempel kan uträtta ett ärende.

Vi har ett nära samarbete med äldrekonsulenten som arbetar med volontärskap, ordnar stödgrupper och kan boka in enskilda samtal med äldre/anhöriga.        

Sidan uppdaterades

2020-06-15

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Marcus Ödebygd
Vik. Enhetschef Träffpunkterna
0660-26 52 20
Skicka e-post