Du är här:

Kultur

Kultur och kulturliv skapar vi tillsammans. Vi kan alla delta utifrån våra egna behov och förutsättningar. Biblioteken, Örnsköldsviks museum & konsthall, det kreativa huset Sliperiet, kulturskolan, föreningsaktiviteter och evenemang erbjuder en mångfald av möjligheter till upplevelser och eget skapande i ett livslångt lärande. 

Kultur låter människor växa och utvecklas utifrån varje individs förutsättningar och Örnsköldsviks kommun lägger särskild vikt vid barn och ungas tillgång till kultur.

I Örnsköldsvik erbjuder vi bredd och spets inom kulturområdet och här finns möjlighet till eget skapande och tillgång till professionell kultur. Vi verkar för att de professionella kulturskaparna ska ha goda möjligheter för sitt utövande.  

Kultur i kommunen

******************************************************************

Öppet samråd

Öppet samråd med nationella minoriteter planering av kulturaktiviteter

Tisdag 28 januari kl. 18:00 - 20:00 på Sliperiet

För mer information: www.ornskoldsvik.se/kulturlänk till annan webbplats eller Bettan Edberg 0660-88364

******************************************************************

Kvinnorna i gammelbastun – fördämningarna släpper

Foto: Mattias Barsk

SVT-serien Bastubaletten fick en tredje säsong och då var det kvinnorna som fick lära sig att dansa i en bastu. Tv-tittarna fick inblick i kvinnornas liv och tankar. Nu gör de en föreställning tillsammans. Med dans, sång och personliga berättelser ger de en bild av hur det är att vara kvinna i Tornedalen i dag.

Föreställningen är flerspråkig: meänkieli, finska och svenska.

Datum och tid: lördag 18 januari kl. 18:00

Plats: Folkan teater, Lasarettsgatan 26

Medverkande: Gun Olofsson, Birgitta Rantatalo, Lena Lahti Snell och Pia Hulkoff

Manus, regi, koreografi: Justine Kirk

Produktion: Justine Kirk

Berättelser: de medverkande

Fyra starka viljor möts

Vad händer när fyra kvinnor hamnar på en plats där de är hänvisade till varandra och måste samarbeta för att få allt gjort? Kanske konkurrerar de om vem som kan och vet bäst? Kanske är de så trygga att de visar sina sanna jag för varandra? De berättar vad de varit med om och hur de ser på sig själva. I dansen släpper fördämningarna och de avslöjar hur de verkligen känner.

Gratis entré

Tervetuloa! Välkomna!

Foto: Mattias Barsk

Örnsköldsviks kommun ingår i finskt och samiskt förvaltningsområde. Arrangemangen är en del av Örnsköldsviks kommuns arbete med det förstärkta skyddet för det finska & samiska enligt gällande lagstiftning.

Sidan uppdaterades

2020-01-15

Sidansvarig: