Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.

Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?

Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?

Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Läsårstider och ledighet i gymnasiet och gymnasiesärskola

Bra att veta

Varje år sätts en ram för läsårstider. Sedan finns det lovdagar och övriga lediga dagar. Det skiljer mellan skolor vilka datum som är övriga lediga dagar. Dessa avvikelser meddelas via Vklass och andra sätt som respektive skola väljer.

Ledighet från ordinarie undervisning

Ansökan om ledighet för elever görs via Vklass i god tid före ledighetens början.
Det är rektor som beslutar om elevs ledighet från ordinarie undervisning. Rektorn kan bevilja en elev en kortare ledighet. Rektorn får uppdra åt någon annan, exempelvis klasslärare, att fatta beslut om ledigheter upp till tio dagar.

Om det finns synnerliga skäl får längre ledighet beviljas. Ett beslut om ledighet ska grundas på en samlad bedömning av elevens situation. Omständigheter som kan ligga till grund är

• frånvarons längd
  • elevens studiesituation
  • möjligheterna att på olika sätt kompensera den förlorade undervisningen samt
  • hur angelägen ledigheten är för eleven

Kontaktcenter

Telefon: 0660-880 00, välj tonval 2
Öppettider telefon: 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)

Besök oss i stadshuset Kronan

Adress: Järnvägsgatan 6, entréplan
Öppettider besökscenter Kronan: 07:45–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:45–16:15).
Andra onsdagen varje månad kl 14:30–16:00 finns mölighet till drop-in att träffa finskspråkig och sydsamiskspråkig kommunvägledare.