Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.

Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?

Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?

Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

El Sistema - för ett inkluderande samhälle

El Sistema är en global visionsdriven kulturrörelse med ursprung från Venezuela som ger barn och unga möjlighet till en positiv utveckling genom att spela i orkester och sjunga i kör tillsammans. Genom att upptäcka glädjen och skönheten i konsten ges barnen verktyg att skapa drömmar och mål med egen drivkraft.

El Sistema i Örnsköldsvik verkar för ett inkluderande samhälle där barnen kan få växa i ett sammanhang. Vi har verksamhet på Sörliden-, Högland- och Hållängetskolan. Där kan elever från och med åk 1 eller 2 spela blås-, stråk- eller symfoniorkester. I åk 4 blir verksamheten frivillig och de deltar i ensembler på skolan. Det är viktigt för oss att eleverna träffas, spelar och sjunger tillsammans med varandra från de olika skolorna och även tillsammans med El Sistema-verksamheter från andra delar av Sverige.

Under Vänstay träffas barn och familjer på särskilda familjekvällar för att spela, sjunga, och fika tillsammans. Vi har även ett gemensamt Stor-Vänstay varje termin. Vänstays sker i samarbete med Sörliden-Valla Samverkansförening.

Vi är tacksamma för sponsringen från Övikshem och Holmen Skog till barnens instrument under HT 2020.

För frågor kontakta Kulturskolans verksamhetsledare via kontaktcenter eller
se kontaktuppgifter här.