VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet för dig som:

• vill arbeta både praktiskt och teoretiskt i en bransch som är i ständig utveckling
  • vill förbereda sig för att arbeta inom verksamheter där energiomvandling, energiutnyttjande och miljö står i centrum
  • vill jobba med framtidens teknik.

Exempel på sådana verksamheter är installation, service och drift av VVS- och kyltekniska system,värmeproduktion, vattenberedning och vattenrening samt fastighetsdrift.

Arbetstider, arbetsmiljö och försäkring

Under praktiktiden, oavsett om det gäller APL eller lärlingsutbildning, ska du som elev arbeta heltid och följa arbetsplatsens normala arbetstider, det gäller om inget annat överenskommits. Det kan förekomma perioder under APL/lärlings- tiden då du kan ha åtagande på skolan, vilket medför att du har rätt till ledigt vid specialidrott och individuella val.

Här kan du ta del av mer information om arbetsmiljöfrågor som rör unga:

Information från Arbetsmiljöverket - Så får barn och ungdomar arbetaPDF

Information från Skolverket - Ansvaret för elevernas arbetsmiljöPDF

Du som elev är även försäkrad under din APL/lärlings-tid, försäkringen gäller även personskador. Vid händelse av tillbud eller olycksfall ska APL/lärlingsplatsen ta kontakt med rektor.

Här finns mer information om försärking som gäller i skolan

2019-10-11

Lars-Erik Edblad