Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Projekt och utveckling

Kvalitetsutveckling av verksamheten och ett lärande för hållbar utveckling.

Ung företagsamhet

En entreprenör är en kreativ problemlösare. Ung Företagsamhet är ett exempel på entreprenöriellt lärande, d v s en metod som bidrar till att elever får vara entreprenörer.
Läs mer om utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvalitativ bedömning

Utvecklingsarbetet ska leda till att eleverna äger verktyg för att själva utveckla kvaliteten på sina förmågor, sina kompetenser, sin livsstil och sin hälsa.
(Mer information inom kort)

Kulturutveckling

Kultur, estetik och skapande är viktiga beståndsdelar i en skolas inre liv. Att själv få skapa eller att få ta del av andras skapande i föreställningar, utställningar eller konserter har stor betydelse för människors utveckling. Det ger lust till liv och lärande. Därför jobbar vi aktivt för fler kulturmöten på våra skolor – möten som aktivt stödjer för de estetiska lärprocesserna.

Genus och jämställdhet

Att arbeta aktivt med genus och jämställdhet är en viktig del av skolans uppdrag och det ställs krav på att lärare vid Örnsköldsviks gymnasium ska ha ett genusperspektiv i sin undervisning.
Till Örnsköldsviks gymnasiums likabehandlingsplan och Örnsköldsviks kommuns jämställdhetsplan finns särskilda diskussionsfrågor att ta upp i klassrummet.

Internationella samarbeten

Internationalisering är en viktig del av Örnsköldsviks Gymnasiums verksamhet och gymnasiet deltar därför i ett flertal internationella samarbeten.

Sidan uppdaterades

2021-01-14

Sidansvarig:

Kontakta oss

Örnsköldsviks Gymnasium har en gemensam e-postadress:
Skicka e-post

Administration, ledning
Kontaktlista

Studie- och yrkesvägledare Kontaktlista

Sjukanmälan gymnasiet Telesvartjänst 010-888 70 50
Sjukanmälan via Vklass-kontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lärplattformen Vklasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster