Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Handels- och administrationsprogrammet

Inriktningar

Handel och service

Programmet går att kombinera med Nationell idrottsutbildning (NIU) och Lokal idrottssatsning (LIS).

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) och lärlingsutbildning

Under årskurs ett testar vi yrket under en vecka på hösten.

Under årskurs två har vi APL(arbetsplatsförlagt lärande) som lärling två dagar per vecka. Då får du en extra ersättning på 1000 kronor per månad.

Under årskurs tre har vi APL som lärling tre dagar per vecka. Då får du en extra ersättning på 1000 kronor per månad.

Gymnasiearbete

Under sista året gör du ett gymnasiearbete som visar på dina kunskaper inom det yrke du valt att utbilda dig till. Tidigare har elever gjort gymnasiearbeten inom områden som försäljning, service och marknadsföring.

Så här säger eleverna

Handelsprogrammet är bra för att det är lätt att få jobb efter utbildningen. Det går att kombinera med NIU (Nationell idrottsutbildning). Jag gillar handelsprogrammet för att det är ett praktiskt progm. Det är praktik två dagar i veckan i tvåan och tre dagar i veckan i trean. Handelsprogrammet är bra för att man får 1000 kronor extra i månaden som lärling.

Så här säger lärarna

Handelsprogrammet passar dig som vill arbeta med människor, tänker dig ett serviceyrke, tycker om att sälja, vill lära dig om marknadsföring reklam och kommunikation eller funderar på att starta och driva ett företag i framtiden.

Vilka möjligheter finns efter utbildningen?

Med hjälp av de kontakter du skaffar dig som lärling ökar chanserna till att få anställning inom branschen direkt efter avslutade gymnasiestudier. Inom programmet får du öva dig på att ha kundkontakt och utveckla sociala relationer med människor, vilket kan vara till stor nytta inom arbetslivet i allmänhet. Om du är intresserad av fortsatta studier efter gymnasiet finns möjlighet att inom ramen för Handelsprogrammet läsa de kurser som behövs för allmän behörighet till högskola och universitet.

Du kan läsa mer om Handels- och administrationsprogrammet på Utbildningsguiden Skolverkets webbplats.länk till annan webbplats

2021-01-13

Programmet finns på Park