Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Industritekniska programmet

Inriktningar

• Svetsteknik
  • Produkt och maskinteknik

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) och lärlingsutbildning

Under årskurs ett har vi skolförlagd undervisning i till exempel tillverkningsunderlag, svetsning, skärandebearbetning etc.

Under årskurs två har vi GLA (gymnasial lärlingsanställning) måndagar och tisdagar ute på ett företag där du som elev är anställd med lön.

Under årskurs tre har vi GLA (gymnasial lärlingsanställning) onsdag, tordag och fredag på ett företag där du som elev är anställd med lön.

Gymnasiearbete

Under sista året gör du ett gymnasiearbete som visar på dina kunskaper inom yrket.

Så här säger eleverna

Det är en jätterolig utbildning, bra lärare och intressant undervisning. Man sitter aldrig still utan det händer roliga saker hela tiden.

Så här säger lärarna

Du har världen som arbetsfält. Det är kreativt och utvecklande jobb. Utvecklingsmöjligheterna inom yrket är stort.

Vilka möjligheter finns efter utbildningen?

Har du som elev visat att du har kunskapen och kunnandet som behövs i yrket så är möjligheten till ett arbete direkt efter skolan mycket stor.

Du kan läsa mer om Industritekniskaprogrammet på Utbildningsguiden Skolverkets webbplats.länk till annan webbplats

2021-01-13

Maria Schelin