Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Naturvetenskapsprogrammet

Inriktningar

Programmet passar för dig om du är intresserad av naturvetenskapliga ämnen och matematik, gillar laborationer och problemlösning och vill ha en bred utbildning för vidare studier.

Naturvetenskap
Inriktningen ger dig fördjupade kunskaper i biologi, kemi, fysik och matematik.

Kurser på inriktningen:

• Biologi 2
  • Fysik 2
  • Kemi 2
  • Matematik 4

Naturvetenskap och samhälle
Inriktningen ger dig ett globalt perspektiv och du väljer ett naturämne att fördjupa dig i.

Kurser på inriktningen:

• Geografi
  • Samhällskunskap 2
  • Biologi 2 eller fysik 2 eller kemi

Programmet går att kombinera med Nationell idrottsutbildning (NIU) och Lokal idrottssatsning (LIS).

Gymnasiearbete

Under sista året gör du ett gymnasiearbete som visar att du har tillägnat dig kunskaper inom det naturvetenskapliga arbetssättet. Många elever har under de senaste åren valt att göra laborativa studier men andra har valt att göra även andra typer av studier. Årligen har vi även elever som gör sina gymnasiearbeten i samarbete med Umeå universitet eller med företag på orten.

Så här säger lärarna

Det som kännetecknar naturvetenskapliga programmet är den positiva stämningen, där elever och lärare ser och hör varandra. Få stunder är lika roliga som de i klassrummet och att få undersöka världen tillsammans.

Naturvetenskapsprogrammet – för dig som är intresserad av naturvetenskap!
Med matematiska beräkningar, laborationer, analyser och logiska resonemang lär du om världen med ett naturvetenskapligt perspektiv.

Vilka möjligheter finns efter utbildningen?

Programmet ger dig breda kunskaper som ger många olika möjligheter och gör dig väl förberedd för högskoleutbildningar inom naturvetenskaplig- och teknisk sektor. Många av våra elever fortsätter sina studier som bland annat ingenjörer, läkare, lärare.

Du kan läsa mer om Naturvetenskapsprogrammet på Utbildningsguiden Skolverkets webbplats.länk till annan webbplats

2021-01-13

Programmet finns på Nola