Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Lokal idrottssatsning på Örnsköldsviks Gymnasium

En lokal idrottssatsning (LIS) på Örnsköldsviks Gymnasium ger idrottsutövande, tävlande, ungdomar möjlighet att inom ramen för sin gymnasieutbildning utveckla sig inom sin valda idrott. Utbildningen innefattar undervisning i gymnasiekurserna Idrott och Hälsa specialisering 1 och 2.

Antagen elev vid LIS kommer att under sina tre gymnasieår läsa kurserna Idrott och Hälsa Specialisering 1 och 2, dessa omfattar totalt 200 gymnasiepoäng och ryms inom ramen för elevens individuella val. Den undervisning som sker på skolan är både teoretisk och praktisk med utgångspunkten i kursplanerna. Undervisningen kommer att ske tillsammans med andra elever som antagits till LIS. De praktiska delarna kommer i stora delar ha ett individuellt upplägg med stor tyngdpunkt på anpassad fysträning för vald idrott. Idrottsspecifik teknisk- och taktisk träning samt tävling, sker med klubbtränare/föreningstränare utanför skolans schemaram.

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Rektor
Robert Nordqvist
0660-889 31
Skicka e-post